GreekEnglish (UK)

logo 08 13-d

Menu

Εφαρμογές Νέων Δικτύων

H United Telecom και οι τεχνολογικοί της συνεργάτες, έχοντας σχεδιάσει και κατασκευάσει άρτιες υποδομές νέων υπερταχέων δικτύων με υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εφεδρείας, έχουν προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο και παραδίδουν έτοιμες πλατφόρμες εφαρμογών που λειτουργούν επάνω στο υπόστρωμα των στιβαρών της δικτύων.

Παρουσιάζουμε κάτωθι ορισμένες τέτοιες πλατφόρμες εφαρμογών προστιθεμένης αξίας.

  IPTV  
 • Multimedia Broadcasting   • Unified Communications & Λύσεις CallCenter
 •  CDN 
 • PCI-DSS   Universal Mobile Access 

 

IPTV - Multimedia over IP

H μεταφορά τηλεοπτικών προγραμμάτων παλιότερα διεκδικούσε δική της καλωδιακή υποδομή και δικό της σύστημα διανομής. Με την ψηφιακοποίηση του σήματος αφενός και με την μεταφορά του μέσω δικτύων Ethernet (με πρωτόκολλο IP) έδωσε τη λύση ομαδικής μεταφοράς πολλών προγραμμάτων τηλεθέασης με άριστες αποστάσεις και σε μεγάλες αποστάσεις. Για την μεταφορά χρησιμοποιείται κωδικοποίηση κατά MPEG-2 ή  MPEG-4-AVC (2,5 έως 8 Mbps) για SD (Standard Definition) ή MPEG-4-AVC (10 έως 20 Mbps) για HD (High Definition) ανά κανάλι TV.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μπορεί να είναι Free-2-Air ή Συνδρομητικά ή Ιδιωτικής Συλλογής, η δε διανομή μπορεί να είναι LIVE, VoD (Video-On-Demand), nVoD (NearVoD), Time-Delayed, κλπ. Όλα αυτά μπορούν και πραγματοποιούνται επειδή το περιεχόμενο ήδη είναι ψηφιακό και διότι τα συστήματα ελέγχου, καταγραφής, προγραμματισμού, χρέωσης, διάδρασης, κλπ όλα μοιράζονται το ίδιο IP δίκτυο της υποδομής και αλληλλοεπικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο . Επιπλέον η ίδια αυτή υποδομή μπορεί και συνεννοείται με την εγκατεστημένη ευφυΐα μέσα στην τηλεόραση (Smart-TV) ή στα ψηφιακά IP set-top-box (IP-STB) για διαδραστικές λειτουργίες, για συνδυασμό με smartphones και tablets, και άλλες τοπικές λειτουργίες όπως πχ τοπική ενταμίευση εικόνων, προγραμμάτων, ταινιών, μουσικής, περιήγηση στο internet και πολλά άλλα.

efarmogesnewn1

youtube WISI Head-End

adobe-pdf-logo

 NetUP IPTV Hotel Solution

Multimedia Broadcasting

H διανομή του ψηφιακού περιεχομένου απαιτεί την ολική διαχείρισή του με από άκρο σε άκρο, από την είσοδο του στο σύστημα μέχρι την τελική εξάλειψή του.

Μετά την είσοδο και την κατηγοριοποίησή του, το περιεχόμενο εισέρχεται στον distribution server και εγγράφεται στις βιβλιοθήκες. Στη συνέχεια μπορεί να περιληφθεί ανάλογα με τα προγράμματα, τις ανάγκες και τις συμφωνίες, στα διάφορα playlistsτων διαφόρων ομάδων πελατών/επίδειξης & προβολής.

Παρακάτω απεικονίζεται η γενική ροή του περιεχομένου και τα σημεία ελέγχου.

efarmogesnewn10

Με τα συστήματα της Novra Technologies μπορούμε να υλοποιήσουμε συστήματα Digital Signage, Private TV broadcast, Message Broadcasting, DataCasting, IPTV, IP unicast και multicast σε επίγεια και δορυφορικά δίκτυα.

Επίσης μπορούμε να αναλάβουμε την υλοποίηση και λειτουργία ειδικών δικτύων Multimedia (BOT – Build-Operate-Transfer)


efarmogesnewn11

adobe-pdf-logo DataCasting  


adobe-pdf-logo
 Digital Signage

    

   Δείτε περισσότερα:
novralogo

Unified Communications  - Ενοποιημένη υποδομή με λύσεις IP-Τηλεφωνίας & Λύσεις για Call-Center

Η ταχύτητα των σημερινών αγορών απαιτούν αστραπιαία πληροφόρηση και επικοινωνίες. Δεν υπάρχει χρόνος για μετάβαση από δίκτυο σε δίκτυο, από συσκευή σε συσκευή, πράγμα που επιφέρει διακοπές και τεμαχισμένη ροή επικοινωνίας. Η πίεση της ταχύτητας σε συνδυασμό με το μειωμένο κόστος ως επίσης και οι νέες τεχνικές δυνατότητας για αδιάκοπη συνεννόηση και συνεργασία και επακόλουθη αύξηση της παραγωγικότητας, έχει οδηγήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τεχνολογίες ενοποιημένων επικοινωνιών & συνεργασίας UC&C (Unified Communications & Collaboration), οι οποίες συνδυάζουν επικοινωνίες πολλών ειδών κάτω από μία ομπρέλα.

Η εφαρμογή των ενοποιημένων επικοινωνιών & συνεργασίας UC&C δεν είναι ένα συγκεκριμένο προϊόν. Είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών τεχνολογιών που συνδυάζονται και συνθέτουν έτσι μία ενιαία εμπειρία των χρηστών.

Η εξέλιξη αυτή ξεκίνησε από την γνωστή κλασική τηλεφωνία και έκτοτε έχει σαρώσει σταδιακά σχεδόν όλες τις μορφές επικοινωνιών όπως τη διάσκεψη μεταξύ πολλών χρηστών (conferencing), το video, το instant messaging (IM), τα συστήματα παρουσίας (presence) και άλλες πλατφόρμες συνεργασίας όπως τηλε-εκπαίδευση κλπ

Τα τηλεφωνικά κέντρα των επιχειρήσεων με αναλογικά τηλέφωνα και γραμμές με τεχνολογία TDM – Time Division Multiplexing έχουν δώσει τη θέση τους στα ενοποιημένα δίκτυα IP με IP τηλέφωνα, soft-phones, κατανεμημένα IP-PBXs και UC&C servers με νέες γραμμές δικτύου τεχνολογίας SIP - Session Initiation Protocol. Με τις νέες αυτές γραμμές που προσφέρουν εκπληκτικές νέες δυνατότητες μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και ξεχωριστά λύσεις όπως Παρουσία (Presence), Video, Instant Messaging (IM), και File-sharing όλες μέσα από μία γραμμή και με αυτά η συνεργασία μεταξύ των μελών μίας ομάδας να καθίσταται πλέον πάρα πολύ γρήγορη και εύκολη και ανεξάρτητη από ώρα και γεωγραφικό τόπο.

Με αυτά γεννήθηκε μία νέα αγορά που αποκαλείται Enterprise Unified Communications η οποία παρέχει λύσεις UC&C. 


efarmogesnewn15

H υλοποίηση νέων σύγχρονων δικτύων, που είναι βελτιστοποιημένα για τέτοιες εφαρμογές απαιτεί συγκεκριμένα και κρίσιμα συστήματα και υποσυστήματα που συνεργάζονται μεταξύ τους άψογα, αδιάκοπα αλλά και οικονομικά έτσι ώστε να υποστηριχθεί η λειτουργία της επιχείρησης μέσα από τη ζωτική πλέον αυτή υποδομή.

Η United Telecom AE κατασκευάζει και υποστηρίζει τέτοια δίκτυα ενοποιημένων υπηρεσιών επικοινωνίας και συνεργασίας.

 

efarmogesnewn13

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Τα νέα δίκτυα ενοποιημένων υπηρεσιών επικοινωνιών και συνεργασίας UC&C με βάση την τεχνολογία IP παρουσιάζουν αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προάγουν την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων  και ταυτόχρονα μειώνουν τα συνολικά κόστη λειτουργίας.

Τα οφέλη αυτά προκύπτουν από:

• Μία και μοναδική ενιαία υποδομή δικτύου IP για data, voice και video

• Νέες σύγχρονες εφαρμογές όπως presence, IM, filesharing, κλπ

• Ποικιλία τερματικών (IP phones, softclients επάνω σε PCs και smartphones)

• Κεντροποιημένες εφαρμογές στο cloudπου εξυπηρετούν σταθερά και κινητά τερματικά, όπου και να βρίσκονται

Η τεχνολογία IP αποτελεί την βάση των ενοποιημένων επικοινωνιών UC&C. Είναι μία πολύ ισχυρή και δοκιμασμένη βάση εάν σχεδιαστεί, υλοποιηθεί, κατασκευαστεί και υποστηριχθεί κατάλληλα δίνοντας την δέουσα προσοχή σε κάποια κρίσιμα σημεία μεταξύ των οποίων είναι:

• Security— Τα ανοιχτά και ευέλικτα δίκτυα IP είναι εκτεθειμένα σε απειλές ασφάλειας.

• Quality of service (QoS)— Τα δίκτυα IP είναι κατασκευασμένα με βάση την αρχιτεκτονική και την τεχνολογία μεταγωγής πακέτων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι
  πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε η ποιότητα QoS να είναι εφάμιλλη ή και ανώτερη αυτής των παλιών κλασικών δικτύων τηλεφωνίας.

• Reliability— Ως δίκτυα ζωτικής πλέον σημασίας για την λειτουργία των επιχειρήσεων, τα ενοποιημένα δίκτυα με βάση την τεχνολογία IP πρέπει να ικανοποιούν
  αυστηρότατα κριτήρια αξιοπιστίας.

• Performance—Η ικανότητα να παρέχονται όλα τα προηγούμενα σε ικανές ποσότητες και σε πραγματικό χρόνο είναι απολύτως κρίσιμα για εφαρμογή σε μεγάλα
  και σημαντικά έργα.


Σημαντικά μεγέθη που προδιαγράφουν την ποιότητα του δικτύου για την παροχή υπηρεσιών ενοποιημένων επικοινωνιών είναι:

• IP packet loss,

• Packet delay, και

• Delay variation (jitter).

Για την ικανοποίηση των απαιτήσεων αυτών το δίκτυο πρέπει να κατασκευαστεί με αυστηρές απαιτήσεις σε μηχανισμούς QoS, να είναι υψηλής απόδοσης, να έχει εφεδρείες, να είναι ασφαλές, και να υπακούει σε ανοιχτές προδιαγραφές όπως πχ αυτές του Unified Communications Interoperability Forum (UCIF).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

Η υποδομή του ενοποιημένου ενιαίου δικτύου UC&C πρέπει να περιλαμβάνει κατ΄ελάχιστο τις εξής λειτουργικές μονάδες:

• Registrar και Call Routing Server—Ο registrar server είναι υπεύθυνος για την εγγραφή των διαφόρων τερματικών συσκευών. Η διαδικασία εγγραφής μπορεί να ταυτοποιήσει την κάθε συσκευή, να της παραχωρήσει δυνατότητες λειτουργικών επιλογών, να ενταμιεύσει τη γεωγραφική θέση της συσκευής και να την συνδυάσει με πληροφορίες που προέρχονται από βάσεις δεδομένων που περιγράφουν χαρακτηριστικά της κάθε γεωγραφικής θέσης
Ο call routing server είναι υπεύθυνος να λαμβάνει τα αιτήματα επικοινωνίας από τις διάφορες τερματικές συσκευές και να τακτοποιεί τη σηματοδοσία ερώτησης/απάντησης μεταξύ των τερματικών συσκευών. Η λειτουργία αυτή αποκαλείται και proxy. 
Οι προμηθευτές συστημάτων UC&C κατασκευάζουν πλέον ολοκληρωμένα συστήματα με ενσωματωμένο registrar και call routing server. Παράδειγμα τέτοιων συστημάτων είναι μεταξύ άλλων ο Cisco Unified Communications Manager (CallManager), ο Polycom Distributed Media Application (DMA) 700.

• Session Border Controller—Ο session border controller (SBC) διασφαλίζει την επικοινωνίας μεταξύ των τερματικών των χρηστών που είναι εγγεγραμμένα σε ένα domainή σε εξωτερικά domains. Η λειτουργία των Session border controllers μπορεί να είναι κατανεμημένη σε όλο το δίκτυο για να μπορέσει να γίνεται αποτελεσματικά η διαχείριση της σηματοδοσίας και της δρομολόγησης των κλήσεων όσο πιο κοντά στις τερματικές συσκευές γίνεται. Επιπροσθέτως παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας , απόκρυψη τοπολογίας, ενεργοποίηση QoS και μπορούν επίσης να συνδυαστούν με διάφορα mediagatewayκαι να λειτουργήσουν και για mediatranscoding.Παράδειγμα είναι το Audio Codes Mediant 3000 E-SBC και το Acme Packet SBC.

• Media Gateway—Μπορούν να βρίσκονται σε πολλά σημεία του δικτύου και μεταφράζουν τη σηματοδοσία προς τα υπάρχοντα PSTN δίκτυα χρησιμοποιώντας διατάξεις Foreign Exchange Office (FXO) ή Primary Rate Interface (PRI) των κλασικών δικτύων τηλεφωνίας. Παραδείγματα είναι Avaya G450, G650, IPM blades της Audio Codes κ.α.

 

CONNECTIVITY - ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Στα UC&C δίκτυα εξυπηρετούνται συνδέσεις όλων των τύπων και τοπολογιών, όπως:

• LAN access: Τερματικά συνδεδεμένα στο LAN της επιχείρησης

• WLAN access: Τερματικά συνδεδεμένα στο ασύρματο εναέριο LAN της επιχείρησης

• WAN connectivity: Τερματικά συνδεδεμένα στο τοπικό LAN του κάθε απομακρυσμένο σημείου της επιχείρησης που είναι συνδεδεμένο στο WAN Wide Area Network

Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται να λειτουργεί οπωσδήποτε ταχύτατο δίκτυο κορμού (backbone) και δικτύωση MPLS προκειμένου για WAN.

 

SECURITY - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πρέπει να λειτουργούν πολλαπλά και κλιμακωτά επίπεδα ασφάλειας από το άκρο του δικτύου μέχρι τον πυρήνα και μέχρι τις τερματικές συσκευές για να υπάρχει ασφάλεια σε βάθος.

Τα επίπεδα που πρέπει κατ΄ ελάχιστο να υλοποιηθούν είναι:

• Προστασία Denial of service (DoS) στο άκρο του δικτύου

• Firewalls για συνεπή έλεγχο για τι μπαίνει και βγαίνει από το δίκτυο

• VPNs για έλεγχο της εσωτερικής κίνησης από γεωγραφικό σημείο σε άλλο γεωγραφικό σημείο της επιχείρησης διαπερνώντας την κοινόχρηστη υποδομή του δημόσιου Internet

• Σύστημα Intrusion prevention (IPS) για την παρεμπόδιση επιθέσεων γενικού τύπου σε επίπεδο των εφαρμογών

• Προστασία από εσωτερικές απειλές μέσω συστήματος Network Access Control

• Σύστημα ασφαλούς πρόσβασης στους πόρους της επιχείρησης από οπουδήποτε και από οποιοδήποτε τερματικό που θα συνδεθεί μέσω του Internet

• Σύστημα Mobile Device Management (MDM) για να υπάρχει έλεγχος των διαφόρων κινητών τερματικών.


MANAGEMENT - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Οι ενοποιημένες επικοινωνίες είναι δυναμικές από φύση τους. Οι τερματικές συσκευές μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ γραφείου και σπιτιού. Η υπηρεσία κατοικεί κατά κανόνα σε DataCenter επιχειρήσεων ή στο Cloud με δυναμική εξισορρόπηση της κίνησης και εφεδρείες κατανεμημένες γεωγραφικά. Η διαχείριση ενός τέτοιου δικτύου ενοποιημένων υπηρεσιών, περιλαμβανομένων και του σχεδιασμού και της επιτήρησής του, είναι εργασίες που μπορούν να διακινδυνεύσουν την εύρυθμη λειτουργία του να αν δεν πραγματοποιηθούν με εξελιγμένες τεχνικές και εργαλεία με τα οποία μπορούν να αυτοματοποιηθούν οι περισσότερες διαδικασίες. 
Η κεντρικοποιημένη διοίκηση των πολιτικών και των ελέγχων διασφαλίζει ότι θα έχουμε δίκτυα ασφαλή και αξιόπιστα για εφαρμογές και χρήστες αφού παρέχει τα κατάλληλα επίπεδα ελέγχου πρόσβασης (access control), δημιουργίας πολιτικών και έλεγχο δικτύου και υπηρεσιών.

 

efarmogesnewn14

 

VISIBILITY - ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι σημαντικό να έχουμε οπτική απεικόνιση της κίνησης που διαπερνά το δίκτυο και των συμβάντων ασφάλειας που συμβαίνουν στο δίκτυο, έτσι ώστε να υποστηριχθεί με τον καλύτερο τρόπο η καλή, ομαλή και ασφαλής λειτουργία του δικτύου.

Είναι επίσης σημαντικό να συλλέγονται στατιστικές πληροφορίες για την κίνηση IP έτσι ώστε να αποκτηθεί ένας χάρτης του φόρτου επάνω στο δίκτυο. Μόνο με τέτοιες πληροφορίες μπορεί να αποκτηθεί γνώση επί της φυσιογνωμίας της κίνησης και να παρθούν μέτρα βελτίωσης, αναδρομολόγησης και αποσυμπίεσης ή ακόμη και περικοπών περιττών χωρητικοτήτων ή και γραμμών.


QoS, LATENCY AND JITTER

Τα ενοποιημένα δίκτυα επικοινωνιών και συνεργασίας παρέχουν υπηρεσία σε πραγματικό χρόνο που περιλαμβάνει υπηρεσία φωνής που σταδιακά αντικαθιστά την παραδοσιακή τηλεφωνία.
Οι επιχειρηματικοί χρλσητες έχουν απαιτλησεις υψηλού ποιοτικού επιπέδου στην ποιότητα της φωνής με την οποία επικοινωνούν με συνομιλητές τους.
Τα δίκτυα UC&C λειτουργούν με πρωτόκολλο IP που μεταφέρει πακέτα πληροφοριών στα δίκτυα. Υπάρχει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων ακόμη και απωλειών πακέτων ως επίσης και πιθανότητα παραμορφώσεων κατά την μετάδοση αν ο σχεδιασμός του δικτύου δεν γίνει σωστά.
Σε μια τλετοια περίπτωση η ποιότητα μπορεί να καταστεί απαράδεκτη με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.
Μηχανισμοί QoS αποτελούν βασικό εργαλείο μπορούν να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Είναι κρίσιμο να οριστεί το απoδεκτό επίπεδο QoS το οποίο θα ε΄λιναι αποδεκτό από τις δικτυακές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και το UC&C.

Πρέπει να οριστούν τουλάχιστον τρία επίπεδα QoS, όπου το κάθε ένα περιγράφει την προτεραιότητα της κάθε εφαρμογής και του κάθε πόρου:
• Real time
• Business critical
• Best effort

Για εφαρμογές φωνής και Video αυτός ο προσδιορισμός του QoS είναι ιδιαιτέρως κρίσιμος διότι αυτός ορίζει το τελικό και συνολικό QoS άκρο-με-άκρο σε κάθε εφαρμογή.


HIGH AVAILABILITY - ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η υψηλή διαθεσιμότητα (ΗΑ - High availability) είναι κύρια απαίτηση σε εταιρικά δίκτυα ενοποιημένων υπηρεσιών και πρέπει να εξεταστεί σε συνδυασμό με το τι συμβαίνει εντός του LAN αλλά επίσης και τι συμβαίνει με τις συνδέσεις προς τα κρίσιμα απομακρυσμένα σημεία όπως το DataCenter και τα υποκαταστήματα. Η υψηλή διαθεσιμότητα του Δικτύου εξασφαλίζεται με εφεδρείες στις γραμμές διασύνδεσης (πχ προς εσωτερικά και εξωτερικά σημεία διασύνδεσης) ως επίσης και με εφεδρεία στις κρίσιμες δικτυακές συσκευές (ολικά ως επίσης και στις κρίσιμες υπομονάδες τους, όπως τροφοδοσία, εξαερισμός, routingengines, κλπ) έτσι ώστε να πετύχουμε αδιάκοπη λειτουργία του δικτύου συνολικά.
Άλλο σημαντικό σημείο είναι το software/ firmware των συσκευών αυτών, το οποίο θα έπρεπε να είναι αρθρωτό και να προσφέρει δυνατότητες όπως το unified in-service software upgrade (unified ISSU) που εξασφαλίζει ότι δυσλειτουργίες/ αναβαθμίσεις λογισμικού κλπ δεν νεκρώνουν το δίκτυο.

 

adobe-pdf-logoUnified Communications and Collaboration (UC&C) Reference Architecture

 

adobe-pdf-logo Powering UC&C Networks with SRX Services Gateways

youtubeJuniper Unified Communications

 
Δείτε περισσότερα
juniperlogo tran

CDN – Content Delivery Networks 

H φυσιογνωμία των πληροφοριών και του περιεχομένου που βλέπουμε στις οθόνες των υπολογιστών και των τερματικών νέου τύπου, όπως τα smartphones, τα tablets, SMART-TV, STB’s (Set-top-Boxes) έχει αλλάξει θεμελιωδώς. Το νέο περιεχόμενο αποτελείται πλέον από Video στις διάφορες μορφές και εφαρμογές του. Παράλληλα, ο όγκος των πληροφοριών που διέρχεται τα δίκτυα έχει αυξηθεί ραγδαία (αύξηση 1.700% τα τελευταία 12 χρόνια) και προβλέπεται περαιτέρω επικράτηση (με περαιτέρω αύξηση περίπου +25-30% ετησίως) του περιεχόμενου του τύπου αυτού στα δίκτυα μεταφοράς.

efarmogesnewn2


Η κάτωθι εικόνα δείχνει σχηματικά κάποιους από τους εμπλεκόμενους φορείς ως επίσης δείχνει και τις εξαρτήσεις μεταξύ των. Η προσθήκη αξίας με ευφυή, οικονομικό και ελεγχόμενο τρόπο και άρα η άντληση εισοδήματος από την δραστηριότητα αυτή και την προσφερόμενη υπηρεσία εξαρτάται μεταξύ άλλων και από τα συστήματα υποστήριξης.
 

 

efarmogesnewn3


Tα τελευταία χρόνια τα CDN’s διατρέχουν τον κίνδυνο ο ρόλος τους να αναληφθεί μερικά ή και ολικά από τους Παρόχους των Δικτυακών Υπηρεσιών (NSP - Network Service Providers) και η υπηρεσία των CDN να προσφερθεί πλέον από τους Παρόχους NSP απ’ ευθείας στους δημιουργούς των πληροφοριών/περιεχομένου ως υπηρεσία CDN.aaS (CDN as a Service).

Ως εκ τούτου, η πίεση επάνω στα CDN για οικονομία, καλύτερη υπηρεσία, συνδυασμούς και ευρηματικότητα είναι τεράστια. Η Juniper Networks διαθέτει πλήρη και σύγχρονη γκάμα συστημάτων ως απάντηση στην ανάγκη αυτή.

efarmogesnewn4

To Juniper Networks Junos Content portfolio αποτελείται από την παρακάτω σουίτα εξοπλισμού η οποία είναι άμεσα διαθέσιμη.

 efarmogesnewn5

youtubeMobile Video Optimization Demo

 

youtube Network Edge Services


youtube Juniper Networks Content Direct Demo

adobe-pdf-logoEfficient CDN


adobe-pdf-logo
JUNOS Content Composer

 

adobe-pdf-logoJUNOS Space Content Director

 

PCI-DSS  (Payment Card Industry Data Security Standard)

 

pci logoTο PCI Security Standard είναι ένα σύνολο τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων που τίθενται από το PCI Security Standards Council (PCI SSC) για την προστασία των δεδομένων καρτών.

Οι προδιαγραφές αφορούν όλους τους οργανισμούς που αποθηκεύουν, να επεξεργάζονται ή διαβιβάζουν δεδομένα πιστωτικών καρτών.

Η ξεκάθαρη διατύπωση των απαιτήσεων έχει διευκολύνει και άλλους τομείς της αγοράς να ενστερνιστούν τις προδιαγραφές PCI-DSS για να διασφαλίσουν τις δικές τους ανάγκες εχεμύθειας και προστασίας δεδομένων.

Οι προδιαγραφές αυτές αφορούν προγραμματιστές λογισμικού εφαρμογών, των συσκευών και των δικτύων που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους συναλλαγές.

Η προδιαγραφεί απαρτίζεται από 12 ομάδες απαιτήσεων. Η μία εξ αυτών αφορά τη φυσική ασφάλεια (Φύλαξη, επιτήρηση φύλαξης, επιτήρησης φυσικής πρόσβασης και καταγραφές), ενώ οι υπόλοιπες την ασφάλεια των δεδομένων.

 Η United-Telecom μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις όλων των ομάδων απαιτήσεων και να υλοποιήσει κομπλέ σύστημα turn-key. Παραθέτουμε παρακάτω ένα ενδεικτικό σχέδιο υλοποίησης.

efarmogesnewn6c

 

 adobe-pdf-logoPCI-DSS v3 spec.


adobe-pdf-logo

 Secure Network for PCI-DSS

adobe-pdf-logo

 PCI for Virtual.Environments (vSRX)

adobe-pdf-logo PCI compliant SIEM Solution


adobe-pdf-logo
ZERO TRUST Networking for PCI

adobe-pdf-logo

Complete PCI Compliance Architecture

adobe-pdf-logo Session Smart Routining for PCI

  
Δείτε επίσης:
 pci logo gr

 

UMA – Universal Mobile Access

Επίσης UMA/ GAN/ Unlicensed Mobile Access (Generic Mobile Access) 

Αδιάκοπη πρόσβαση από και προς WiFi-Hotspots με μοναδικό εφόδιο το SIM των κινητών επικοινωνιών

Η σύγχρονη κοινωνία έχει αποκτήσει πλήρη και καθολική εξάρτιση από το διαδίκτυο. Ακόμη και στιγμιαίες διακοπές υπηρεσίες γίνονται αντιληπτές και θεωρούνται απαράδεκτες. Κενά δίχως σήμα ενοχλούν και θεωρούνται ανυπόφορα. Επίσης υπάρχει η απαίτηση για ομαλή συνδεσιμότητα και αδιάκοπη μεταγωγή από hotspot σε hotspot και από 3G/4G σε (συμβεβλημένο) hotspot και αντίστροφα. Και μάλιστα, εφόσον είναι «συμβεβλημένο» το hotspot, η μεταγωγή από και προς αυτό πρέπει να γίνεται δίχως περαιτέρω αυθεντικοποιήσεις.

efarmogesnewn7

Λειτουργοί τέτοιων συμβεβλημένων hotspotsμπορεί να είναι ερασιτέχνες, κρατικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, μεγάλες επιχειρήσεις, φορείς αλυσίδων hotspot όπως αλυσίδες καφέ και εστίασης, ξενοδοχεία, malls ως επίσης ISP’s, WISP’s, VMNO’s, εταιρίες τηλεφωνίας, ανταλλακτήρια, αεροδρόμια και βεβαίως και εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και επικοινωνιών.

Οι εταιρίες κινητών επικοινωνιών έχουν προβεί σε σημαντικές επενδύσεις υποδομής για την πιστοποίηση, την αυθεντικοποίηση και για την τιμολόγηση των πελατών τους και έχουν δομήσει συστήματα γνωσιακών βάσεων (knowledge base) σε RADIUS, συστήματα χρεώσεων, τιμολόγησης και πληρωμών, υποδομή σηματοδοσίας δικτύων SS7 και σε HLR (Home Location Register). Για την εκμετάλλευση της υποδομής αυτής χρειάζεται να γεφυρωθούν οι υποδομές αυτές με τα νέα δίκτυα IP.

Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει SBR/SIM Server, το οποίο είναι το παγκοσμίας φήμης σύστημα RADIUS και de-factstandard “SBR - Steel Belted Radius” της Juniper Networks Inc μαζί με SIM-Server.

efarmogesnewn8

To σύστημα αυτό χρησιμοποιεί το EAP-SIM profile (ExtensibleAuthentication Profile for SIM) της προδιαγραφής IEEE 802.1x για την ασφαλή αυθεντικοποίηση των χρηστών. Έτσι, οι πληροφορίες αυθεντικοποίησης του SIM του Παρόχου κινητών επικοινωνιών θα έρθουν από τον υπολογιστή του χρήστη στον μηχανισμό ελέγχου και αυθεντικοποίησης, πράγμα το οποίο είναι η στάνταρ διαδικασία για την χρέωση των χρηστών από τον Πάροχο κινητών επικοινωνιών.

efarmogesnewn9

Όλη η παραπάνω διαδικασία στηρίζεται επάνω σε πολύ καλά και αναλυτικά ορισμένες διεθνείς προδιαγραφές και διαδικασίες που εφαρμόζονται από όλους τους κατασκευαστές και όλους τους Παρόχους.

Σε παλιότερες εποχές (πριν την εποχή της προδιαγραφής του EAP-SIM) η αυθεντικοποίηση γινόταν με μηνύματα  SMS. Αυτή όμως η μέθοδος όχι μόνο δεν είναι πλέον πρακτική διότι διακόπτεται η επικοινωνία, αλλά ούτε είναι πολύ αξιόπιστη αλλά ούτε και ασφαλής.

 

adobe-pdf-logo AAA Solution for Femtocell
Δείτε επίσης:
juniperlogo tran 

 


Τα νέα δίκτυα αντικαθιστούν σταδιακά και με σταθερή ορμή τα πολλά και διάφορα ειδικά δίκτυα ειδικού σκοπού, τα οποία μας περικυκλώνουν μέχρι και σήμερα. Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή ήταν η «ψηφιακοποίησή» των δικτύων και των πληροφοριών που μεταδίδονται. Το βήμα αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη συντελεστεί. Επίκαιρο παράδειγμα είναι η ΨΗΦΙΑΚΗ Επίγεια Τηλεόραση όπου η αναλογική μετάδοση και το αναλογικό σήμα έχουν δώσει τη θέση τους στη ψηφιακή μετάδοση και στο ψηφιακό σήμα (DVB-T Digital Video Broadcast-Terrestial). Το δεύτερο βήμα είναι να μεταφερθούν όλες αυτές οι ψηφιακές μορφές σε ένα ενιαίο ψηφιακό κανάλι μετάδοσης και διανομής και να φθάσουν στους χρήστες ως ψηφιακή πληροφορία. Το ενιαίο αυτό ψηφιακό κανάλι λειτουργεί με τεχνολογία υπερταχέων δικτύων υπολογιστών στηριζόμενη σε τεχνολογίες IP (
I nternet Protocol). Το δεύτερο αυτό βήμα ήδη συντελείται και για πολλές εφαρμογές ήδη υπάρχουν έτοιμα δίκτυα που λειτουργούν με την τεχνολογία αυτή οι Πάροχοι που τα λειτουργούν, πετυχαίνουν πλεονεκτήματα κόστους αλλά και υπεραπόδοση από συνδυασμούς των εφαρμογών και έτσι ανυψώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών & των χρηστών και μεγενθύνουν έτσι το χάσμα ανταγωνισμού.

Login or Sign Up